Digitaal leren populair – Werkgever betaalt graag mee

Bijna 70% van de werkgevers betaalt mee aan een opleiding of training die een werknemer wil volgen. Dit blijkt uit de nieuwste opleidingsmonitor van NIDAP in samenwerking met opleidingsvergelijkingssite Springest. Uit de monitor blijkt ook dat gemiddeld 40% van de professionals denkt dat hij nog inzetbaar is over vijf jaar zonder een opleiding of training te volgen.

Gemiddeld betaalt bijna 70% van de werkgevers mee aan de opleidings- of trainingswens van de professional. Werkgevers in de financiële sector doen dat nog vaker als een werknemer een opleiding wil volgen. De overheid en industriële sector zijn het meest bereidwillig om mee te betalen aan trainingen.

Financials en professionals in zorg en ICT/media meest onzeker over hun inzetbaarheid

Gemiddeld 40% van de professionals verwacht nog inzetbaar te zijn over vijf jaar zonder zich te scholen. Vooral werkenden in de financiële sector, de zorg en ICT/media zijn onzeker over hun inzetbaarheid over vijf jaar. De verwachting inzetbaar te blijven, is bij werknemers in de bouw, het transport en de handel/horeca momenteel het grootst.

Digitaal leren populair

Digitaal leren rukt verder op. Uit het onderzoek blijkt dat nog maar een kwart van de professionals geheel zonder e-learning wil leren. De combinatie van klassikaal onderwijs en e-learning heeft bij zes van de tien werknemers de voorkeur. 10% van de professionals wil uitsluitend digitaal leren.

NIDAP is een bureau dat meer dan 20 jaar onderzoek doet naar opleidingen, onderwijs- en cursus/trainingsmarkten, cursisten, studenten en werkgevers. Ieder jaar onderzoekt NIDAP de open en bedrijfsspecifieke opleidings- en trainingsbehoefte van werkenden, werkzoekenden en werkgevers in Nederland. Het bovengenoemde onderzoek is uitgevoerd onder 3000 professionals, werkenden en werkzoekenden op MBO, HBO en WO niveau. Dit onderzoek is in samenwerking met de grootste opleidingsvergelijkingsite van Nederland www.Springest.nl

Bron:  nidap.nl