Interview met mbo4 tandartsassistent studente | Simone

Kun je iets over jezelf vertellen en waar je momenteel in het leven staat?

Ik ben 36 jaar en heb 3 zoons van 9, 13, 15 jaar. Ik werk sinds 1,5 jaar in een tandartspraktijk in Gouda. Ik krijg er steeds meer taken bij en ben en via de werkgever in contact gekomen met Dentallect.

Hoe ben je ertoe gekomen om iets in de tandheelkunde te gaan doen?

Dit is per ongeluk gebeurd. Voorheen deed ik administratieve werkzaamheden in de thuiszorg. Na drie contracten kreeg ik geen baan meer. Via een vriend ben ik de tandartspraktijk terecht gekomen. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Waarom heb je gekozen voor een mbo-4 opleiding?

Ik ben samen met de werkgever gaan zoeken. Via google zo bij Dentallect gekomen. MBO-4 sloot mooi aan bij mijn vorige opleidingen. Dit was goed te combineren met werk en kinderen. Vooral omdat het overdag moeilijker gaat om een studie te doen.

Wat hoop je te leren?

Ik hoop volleerd tandartsassistente te worden: “van begin tot eind leren wat het beroep inhoud”. Als de tandarts bezig is met een behandeling, begrijpen wat de vervolgstappen zijn. Dat je een stapje verder bent en het alvast kunt klaarleggen bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik het belangrijk om een goede basis te hebben.

Waarom heb je gekozen voor Dentallect?

Dit heb ik samen met mijn werkgever gedaan. We zijn naar een informatieavond van Dentallect toegegaan. We hebben ook naar een andere opleider gekeken, maar de keuze was al snel gemaakt.

Wat vind je zo leuk aan Dentallect?

De manier van leren is erg leuk. Werkt voor mij heel goed. Visueel. Terugkijken. Kleinschalig. Kleine klas met veel persoonlijke begeleiding. Korte lijnen met leraren.

Hoe zie jij de toekomst voor je in de tandheelkunde?

Ik zie het als een leuk begin. Ik wil graag doorgroeien.

Heb je ervaring met Dentallect modulen? Wat vind je ervan?

Het terugkijken van modulen is erg prettig en handig.

interview_sharona