Interview met mbo4 tandartsassistent studente | Sharona

Kun je iets over jezelf vertellen en waar je momenteel in het leven staat?

Ik ben 23 jaar en ik woon met mijn vriend samen in Maassluis. We hebben een jaar geleden een huis gekocht, waar we erg blij mee zijn. Ik werk sinds januari 2016 bij een grote groepspraktijk in Delft. Ik ben daar intern opgeleid en werk er met veel plezier. In mei ben ik met de mbo-4 opleiding gestart. Het is gelukkig niet een al te grote groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is.

Hoe ben je ertoe gekomen om iets in de tandheelkunde te gaan doen?

Van kleins af aan vond ik het leuk om iets in de zorg te gaan doen. Ik heb enige tijd in de verpleging gewerkt en heb later een open sollicitatie verstuurd naar mijn huidige werkgever en ben zodoende beland in de tandheelkunde.

Waarom heb je gekozen voor een mbo-4 opleiding?

Ik wil graag doorleren en goed zijn in mijn beroep. Een diploma biedt altijd een goed toekomstperspectief. Bijvoorbeeld ook voor preventieassistent of mondhygiënist.

Wat hoop je te leren?

Ik werk alweer ruim een jaar in de praktijk. In ieder geval wil ik mijn anatomie verbeteren evenals mijn Engels. Maar er zijn verder zoveel andere onderwerpen die ik erg interessant vind. Sinds de middelbare school heb ik bijvoorbeeld geen Engels meer gehad.

Waarom heb je gekozen voor Dentallect?

Dit heb ik gedaan op advies van mijn werkgever, hij had hier een sterke voorkeur voor. Het zat altijd al in mijn hoofd om mbo-4 te gaan doen. En nu kwam het goed uit. Met name de combinatie van werken en leren tegelijkertijd is ideaal.

Wat vind je zo leuk aan Dentallect?

Het is heel leerzaam. Ik ben niet iemand die uit boeken leert, dus zijn de lesvideo’s een uitkomst voor mij. Bovendien is het heel prettig dat je de lessen ook weer kunt herhalen.

Hoe zie jij de toekomst voor je in de tandheelkunde?

Ik wil graag doorgroeien. Misschien als preventie assistent.

Wat heeft je ertoe bewogen om je mbo-4 te gaan doen?

Om door te kunnen leren. Als je een opleiding kunt doen, dan moet je zo’n kans niet aan je voorbij laten gaan.

Heb je ervaring met Dentallect modulen? Wat vind je ervan?

Ja, ik heb er al veel gedaan en veel geleerd. Voor mensen die er net mee gaan starten, is het goed te begrijpen. Geen overdreven vakjargon. Je kunt het zo vaak afspelen als je wilt.

interview_simone